onze paramedici staan klaar voor u

Nina De Baecke foto

Nina De Baecke

Voedings- en dieetkunde

Waarvoor kan je bij mij terecht

Voeding, een breed begrip waar men dagelijks mee geconfronteerd wordt. Voor velen op een positieve manier. Maar vaak ook een confrontatie die gepaard gaat met emotie, verplichtingen, ontzeggingen, gezondheidsgevolgen, twijfel. We leven in een samenleving waar het aanbod aan diëten en afslankingsproducten groot is. Hoe filter je deze informatie en pas je dit toe op jouw lichaam, doel of pathologie?

Mijn aanpak is gebaseerd op natuurlijke voeding met een wetenschappelijk onderbouwde achtergrond zonder extra’s. Geen maaltijdvervangers of wondermiddelen. Elke voedingsstof komt aanbod, zonder verboden producten.

Hoe verloopt dit

Samen zoeken wij de balans die perfect past in jouw levensstijl. Rekening houdend met jouw doelen of pathologie. We ontwikkelen een voedings- en bewegingspatroon voor het leven met een extra boost zelfvertrouwen er bovenop!

Inhoud van consultaties

Intake gesprek

We starten met een intake waarbij een volledige lichaamsanalyse wordt uitgevoerd: verbranding, gewicht, vet, vocht en spiermassa wordt gemeten.

Eerste opvolgconsult

Bij deze consultatie ontvang je een gepersonaliseerd voedingsadvies met berekeningen, productlijsten, variatielijsten, dagschema’s, eigen recepten en gedragsopdrachten.

Opvolggesprekken

De nodige stok achter de deur! Samen bekijken we de progressie en brengen we jouw gegevens in beeld. Tijdens deze gesprekken leer ik je omgaan met gelegenheden en stresssituaties zodat je niet hervalt in oude gewoontes. Tot je er zelf klaar voor bent!

Wie ben ik

Ik ben afgestudeerd in de richting voedings- & dieetkunde aan de Odisee hogeschool Gent (2018) en behaalde een postgraduaat diabeteseducator Artevelde hogeschool Gent (2019).

Specialisaties

 • Gewichtsverlies – gewichtsbehoud
 • Diabetes -hart- en vaatziekten
 • Emotie-eten – eetproblemen
 • Kinderen en jongeren met voedingsproblemen
 • Sportdietiek
 • Vegetarisme-veganisme

Hoe maak je met mij een afspraak

Wat betaal je

 • Intake: 50 euro
 • Eerste opvolgconsult: 35 euro
 • Vervolggesprekken: 25 euro
 • Terugbetaling van mutualiteit op individuele basis
Hilde Van Damme foto

Hilde Van Damme

Loopbaancoaching | Stress en burn-out coaching

Waarvoor kan je bij mij terecht

Een jobcoachingtraject verloopt in 3 tot 5 sessies. Daarin ga je ontdekken, zichtbaar maken en versterken waar jij voor staat. Ik zet je aan om effectief in beweging te komen. Binnen je huidige job of daar buiten. Wat levert het je op? Je ziet nieuwe mogelijkheden, je weet hoe je verandering kan inzetten en wat de stappen er naar toe zijn. Je durft met vertrouwen keuzes maken die voor jou werken.

Als stress- en burn-out expert begeleid ik je stap voor stap bij jouw herstelproces, jouw groeiproces. We werken daarbij niet alleen op symptomen maar graven ook dieper naar waar je tegen aan loopt en gaan daar verder mee aan de slag.

Hoe verloopt dit

Omdat elke vraag uniek is, zijn geen 2 trajecten identiek. We starten met een intakegesprek. Daarin geef jij aan wat jouw concrete vraag of problematiek is. Ik leg je uit hoe we daarmee aan de slag kunnen gaan en wat je wel of niet kan verwachten. Na het intakegesprek beslis jij zelf of je al dan niet verder gaat met het traject.

Wie ben ik

 • Ik ben een erkend loopbaancoach voor VDAB
 • Tevens behaalde ik een erkenning bij de Vereniging Erkende Stress en Burn-out coaches VESB

Hoe maak je met mij een afspraak

Wat betaal je

 • Gratis intakegesprek (in de praktijk of telefonisch)
 • Omdat ik erkend ben als loopbaancoach door de VDAB kan je voor loopbaanvragen wellicht gebruik maken van loopbaancheques. Je betaalt dan maar 80 euro voor 7 uur individuele loopbaancoaching.
 • Voor coaching van herstel na stress- en burn-out, loopbaancoaching zonder loopbaancheques of persoonlijke coaching betaal je 60 euro/uur.
Kristien Stallaert foto

Kristien Stallaert

Psychologische ondersteuning

Waarvoor kan je bij mij terecht

Mensen gaan vaak doorheen moeilijke momenten. Soms ervaar je dat het niet evident is om oplossingen of een uitweg te vinden. De stap naar psychologische ondersteuning kan een grote stap zijn. Het is dan ook zeer belangrijk dat mensen zich goed voelen, vertrouwen krijgen tijdens de gesprekken en in vertrouwen moeilijkheden kunnen delen. Jongvolwassenen, volwassenen en ouderen die psychologische ondersteuning zoeken help ik graag verder. Ouders en kinderen kunnen in eerste instantie bij mij terecht voor advies over de meest aangewezen hulpverlening.

Hoe verloopt dit

Tijdens mijn sessies werk ik onder andere met technieken die verwijzen naar cognitieve gedragstherapie. Deze “gespreks”therapie heeft zeker zijn efficiëntie bewezen in de begeleiding van angsten, depressie, laag zelfbeeld, piekeren, stresshantering…
Naast de verkenning van de aanwezige moeilijkheden, het verwerven van inzichten, krijg je ook adviezen die kunnen leiden naar probleemoplossing en/of verlichting.
Afhankelijk van de aanwezige moeilijkheden werk ik soms samen met andere (para)medici, maar steeds in overleg met jou als patiënt.
Als erkend klinisch psycholoog houd ik me aan het beroepsgeheim, de gesprekken verlopen in alle discretie in het Medisch Centrum Opdorp.

Wie ben ik

 • Erkend psycholoog onder het erkenningsnummer: 692114916
 • Ik ben master in de psychologische en pedagogische wetenschappen en bachelor
  psychiatrische verpleegkunde. Ik behaalde ook een post-universitaire opleiding psycho-oncologie
 • Ik werkte als psycholoog op afdelingen in het algemeen ziekenhuis
  (neurologie, oncologie, borstkliniek, pijnkliniek), in psychiatrische ziekenhuizen en als studentenpsycholoog.
  Ik blik terug op ruim 25 jaar ervaring

Hoe maak je met mij een afspraak

0472/06 01 41
stallaertkristien@gmail.com

 

Een afspraak annuleren kan tot 24u op voorhand. Op deze wijze kunnen andere cliënten nog gecontacteerd worden

Wat betaal je

 • Een consultatie kost 50 euro en duurt ongeveer 1 uur
 • Het aantal sessies is afhankelijk van de aanwezige moeilijkheden
 • Contante betaling is mogelijk
 • De consultaties bij een psycholoog in België worden voorlopig nog beperkt terugbetaald. We adviseren om jouw mutualiteit te raadplegen met betrekking tot eventuele terugbetaling